سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بزرگترین کارخانه تولید کننده میوه خشک

تولید میوه خشک در ایران را می توان به سه صورت کلی تقسیم بندی نمود.

  • تولید خانگی
  • تولید کارگاهی
  • تولید کارخانه ای

البته این تقسیم بندی در خصوص انواع محصولات نیز صادق است و هر کس به تناسب بودجه و ظرفیت و بازار هدفی که دارد، اقدام به تولید میوه خشک در هر کدام از سطوح بیان شده می نماید.

البته تولید خانگی اگر چه ممکن است برای بسته بندی میوه خشک در منزل و حتی عرضه ی آن به بازار مورد استفاده قرار گیرد؛ اما دو شیوه ی کارگاهی و کارخانه ای به لحاظ توزیع و پخش میوه خشک در نقاط مختلف ایران بیشتر مورد توجه است.

قاعدتاً سطح تولید کارگاه های و کارخانه های مختلف نیز یکسان نمی باشد.

موارد زیر را می توان در بحث تفاوت های تولیدی های مختلف بر شمرد:

  • وسعت تولیدی
  • تعداد دستگاه های خشک کن
  • نوع دستگاه های خشک کن
  • صنعتی یا نیمه صنعتی بودن کارگاه
  • تعداد نیروی کار
  • حجم تولیدی در ماه
  • کیفیت محصول
  • تولید بسته بندی، فله یا هر دو

اما بزرگترین تولید کننده میوه خشک در ایران کدام است؟ سوالی که ممکن است از ذهن بعضی از مشتریان گذشته باشد.

خوشبختانه به لحاظ حجم تولیدی و کیفیت، کارخانه های معتبری در شمال، شمال شرق، مرکز، شمال غرب و به طور کلی نقاط مختلف ایران پراکنده اند؛ اما در خصوص این که کدام یک بزرگ ترین تولید کننده هستند، به صورت قطعی نمی توان نظر داد.

و برای پاسخ به این سوال بایستی به گزینه هایی همچون موارد بیان شده در بالا توجه داشته و بر اساس آن به یک نتیجه گیری مناسب رسید.

البته مشخص است که با توجه به هزینه های اضافی که در مرحله ی تولید میوه خشک بسته بندی وجود دارد، قیمت آن بیشتر باشد.

به ویژه آن که به لحاظ بهداشتی و مدت زمانی که برای مصرف میوه خشک مرغوب بسته بندی شده بر روی آن درج می شود، نسبت به نوع فله ای بیشتر خواهد بود. اما طبیعتاً تمامی انواع بسته بندی نیز قیمت های و نرخ های یکسانی ندارند؛ تفاوت در حجم، جنس، کیفیت، اندازه و شکل از گزینه هایی است که هر کدام از موارد را با نرخ های متفاوتی روانه ی بازار می کند.

نوسانات قیمت میوه خشک در ایران

نوسانات قیمت میوه خشک در ایران

در خصوص بحث عدم ثبات قیمت و وجود نوسان در بازار ایران، صحبت های زیادی بیان شده است؛ امری که مختص یک محصول خاص نبوده و قاعدتاً در مورد میوه خشک نیز دیده می شود.

اما درصد تورم و میزان افزایش قیمت ها، امری است که تابع شرایط مختلف خواهد بود.

به عنوان مثال قیمت میوه خشک سال 96، با عددی نزدیک به سال قبل عرضه می شد؛ اما این عدد در سال 97 با افزایش قابل توجهی روبه رو بود.

البته در خصوص میوه هایی مانند انبه، آناناس، موز و نارگیل که از محصولات وارداتی هستند و بنابراین با افزایش نرخ ارز، افزایش هزینه های تولید میوه خشک نیز امری طبیعی می نمود.

اما در مورد میوه خشک های داخلی چطور؟ متأسفانه همان گونه که تمامی افزایش نرخ محصولات در ایران ارتباط مستقیم با افزایش نرخ دلار نداشته است، بنابراین در مورد نوسانات میوه خشک های داخلی مانند سیب، کیوی، و خرمالو نیز نمی توان دلیل مناسبی بیان کرد اما کاملاً واضح است که افزایش قیمت میوه ی تازه، به صورت مستقیم بر نرخ میوه خشک تولید شده  اثر گذار خواهد بود.